Welkom Profiel Nieuws Catalogus Links Contact
 
 
Alsident en de Beauty industrie

Alsident en de beauty industrie

Kapsalons

In de afgelopen deccenia zijn vele honderden onderzoeken gedaan naar de gezondheidsrisico's in het de beauty-industrie met name naar de risico's in het kappersvak. In de kapsalon heerst vaak ontevredenheid over de arbeidsomstandigheden met betrekking tot een te warme, bedompte en benauwde werkomgeving maar ook over stank en irritatie aan de huid en luchtwegen wordt regelmatig geklaagd.

Er zijn basis-eisen voor schone lucht en eisen voor het beperken van te veel opwarming. Om aan deze eisen te kunnen voldoen dienen bronnen van verontreiniging en warmte beperkt te worden. Voor kapsalons gelden dan ook ventilatie-eisen gerelateerd aan het vloeroppervlak, het aantal behandelstoelen en het maximum aantal aanwezige personen. Een belangrijk aspects is beperking van tocht. Ook voor de luchttoevoer zijn daarom met het oog op tocht criteria opgesteld.In opdracht van de ANKO ( Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie ) is door TNO een rapport opgesteld met als titel "Ventilatiemaatregelen voor gezonde kapsalons".

Nagelstudio's

Ook in nagelstudio's wordt vaak geklaagd over stank van oplosmiddelen en last van nagelvijlsel. Professionele nagelstudio's hebben vaak al adequate maatregeleen genomen o.a. door toepassing van afzuigarmen en door in tafelbladen geïntegreerde stofafzuiging. Nagelstylistes die vaak aan huis of van huis uit werken doen het veelal zonder deze voorzieningen en de gezondheidsrisico's zijn onder deze mensen dan ook groter.

Locale afzuiging

De beste manier om de lucht schoon te houden is zorgen dat de verontreinigingen niet in de ruimte komen. Haarverzorgingsproducten zoals permanenten en andere preparaten kunnen het beste op een afgezonderder plek, bijvoorbeeld op een apart werkblad of in een aparte kast of werkruimte met directe afzuiging, worden bereid. De verspreiding van stof, dampen en geurtjes wordt hiermee beperkt.

Bij het aanbrengen van haarverzorgingsproducten op het haar kunnen ook schadelijke en hinderlijke verontreinigingen vrijkomen. Deze kunnen worden afgezogen door boven het hoofd van de klant een afzuigkap aan te brengen. Alhoewel meerdere soorten ventilatievormen zijn toegestaan is Alsident de mening toegedaan dat afzuiging met een Alsident afzuigarm en een rond transparante scherm zeer effectief is aangezien de stoffen dan niet in de ademhalingszone komen zoals in de tekeningen hierna schematisch is weergegeven.

Uiteraard dient bij luchtafvoer ook voor een goede luchttoevoer gezorgd te worden rekeninghoudend met het aspect van tocht. Hoewel het gebruik van afzuigkappen in Nederland niet dwingend wordt voorgeschreven is de toepassing ervan, gezien de bijdrage aan een gezonder binnenmilieu in de kapsalon, aan te bevelen.

Alsident levert een speciale serie afzuigarmen voor de beauty industrie. De armen van de Black Diamond range hebben zilverkleurige aluminium buis met zwarte scharnieren. Met behulp van het transparante scherm 1-5035 ( diameter 385 mm ) kan een goede afzuiging worden bereikt bij een zo kort mogelijke afstand van de kap boven het hoofd van de klant. Deze kap of het Alsident rechthoekige scherm zijn ook uitermate geschikt voor toepassing in nagelstudio's. Bij een te hoge positie van de kap wordt de vangcapaciteit minder. Zie de afbeelding en grafiek hierna.

 
UT W3 afzuig- en filterunit voor lasrook

Mobiele afzuigunit voor lasrook. Klik hier.

Alsidim online tekenprogramma nu in 3D

Het online teken- en adviesprogramma van Alsident voor de selectie van de juiste arm voor uw werkplek is volledig vernieuwd en nu in 3D. Ook kunnen er meerdere armen in een ruimte worden geplaatst. Link naar het tekenprogramma 

ULT DENT systemen

Mobiele afzuig- en filterunits voor afzuiging van aerosolen o.a. in de tandartspraktijk voor extra bescherming tegen virussen en bacteriën. Klik op afbeelding

Kerst en Nieuwjaar 2020

Tussen Kerst en Nieuwjaar 25-12-2020 tot 04-01-2021

Vrijdagsluiting

Onze openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag 08:30 tot 17:15 uur. Op vrijdag sluiten wij om 15:00 uur.